Iskolánk több mint 60 éve kezdte meg működését, az 1954/55-ös tanévben. Akkor még 12. sz. Helyipari Iskolának hívták, s telephelye a Krisztina körúton volt. Iskolánk igazgatója harminchárom éven keresztül 1956-1983-ig Gárdonyi Éva volt. Kezdetben számos szakmában képeztük a diákokat nemzetközileg is elismert, magas színvonalon /pl. fodrász, kárpitos, fogműves, gépi hurkoló, stb./. Tanulóink már ekkor indulnak az Szakma Kiváló Tanulója (SZKT) versenyen fodrász és textiles szakmában Muszka Katalin és Lajos János vezetésével.

Az 1970-es évek nehéz feladat elé állították az iskolát. Ebben az időben 27 szakmában képeztünk szakmunkásokat. Az iskola tanulói létszáma igen magas volt: az 1970/71-es tanévben az iskola 1902 fővel dolgozott. A magas tanulói létszám azonban nem ment a minőség rovására, és számos sikert könyvelhettünk el. A Ki miben tudós? című országos vetélkedőn a televíziós adás szereplője volt két tanulónk is: Márton Ildikó és Szabó Katalin.

Ebben a tanévben iskolánk új nevet vett fel: Dallos Ida Ipari Szakmunkásképző Intézet lettünk.

Tanulóink ekkortájt kezdik meg azt az évente rendszeresen a mai napig is ismétlődő szokásukat, hogy szociális intézményekbe, gyermekintézményekbe járnak ki hajat vágni. Szintén ebben az időben rendeztük meg először a DIÁKNAPOKAT, amelyeket tanulóink ötleteiből merítve töltöttünk, és töltünk meg tartalommal. Vetélkedők, előadások, kiállítások, sportversenyek szerepelnek a programban. Sok-sok vidámság jellemzi ezeket a napokat.

Az 1980-as tanévtől már csak a fodrász és kozmetikus képzés maradt nálunk. 1988 óta foglalkozunk a kereskedelmi szakmunkásképzéssel, majd 1992 szeptemberétől szakközépiskolai képzéssel bővült a profilunk. Ennek megfelelően változott a nevünk is 12. sz. Ipari és Kereskedelmi Szakközép és Szakmunkásképzőre.

1989-ben nagy megtiszteltetésben volt részünk. Felkértek bennünket, hogy a Bécs-Budapest fővárosok közötti találkozó ünnepségsorozatában mutassuk be szakmai és tanórán kívüli munkánkat a városháza dísztermében.

1999-ben költöztünk Budapest XX. kerületébe, Pesterzsébetre. 2002. novemberében a szépségéről, eleganciájáról, illetve a magyarok szeretetéről híres „Sissit” választottuk példaképül, s ezért vettük fel az Erzsébet Királyné Szolgáltató és Kereskedelmi Szakközépiskola és Szakiskola nevet.

2016-ban iskolánk a Budapesti Komplex Szakképzési Centrum tagintézménye lett, hivatalos nevünk azóta: Budapesti Komplex Szakképzési Centrum Erzsébet Királyné Szépészeti Szakgimnáziuma.

Célunk, hogy a diákok számára az alapműveltség alapos elsajátítása után magas színvonalon biztosítsuk a szakmai gyakorlati oktatást, és a lehetőséget tudásuk folyamatos bővítésére. Ennek elérésére félévenként a munkáltatók egyetértésével szintvizsgákat szervezünk, ezek anyagának az összeállításában, lebonyolításában szakoktatóink vállalnak oroszlánrészt. Szakmai tudásuk, pedagógiai tapasztalatuk vezető szakemberek körében is elismerést vált ki.

Az elmúlt több mint hatvan évben nagy utat tettünk meg. Munkánk eredményességét mi sem bizonyítja jobban, minthogy sok volt tanulónk kiváló szakmai tudásra tett szert, országos és nemzetközi versenyeken kimagasló eredményeket ért el.