Mit találhatsz a könyvtárban?

Mintegy 9000 db könyvet, közel 20 féle folyóiratot, újságot, videokazettákat (400 db), DVD-ket és CD-ket (600 db), hangkazettákat (40 db), hanglemezeket (60 db), tankönyveket (5000 db).
Tartalmukat tekintve szépirodalmi műveket, kötelező olvasmányokat, és a tanulmányaidat segítő, érdeklődésedet kielégítő ismeretközlő irodalmat, tanulási segédkönyveket, tankönyveket, nagy részben szabadpolcon.


Mit nyújt számodra a könyvtár?

Nyitvatartási időben rendelkezésedre áll az olvasóterem, ahol önállóan vagy a könyvtáros segítségével tanulhatsz, olvashatsz, felkészülhetsz óráidra, akár a házi feladataidat is elkészítheted.Lehetőség van internet-használatra, a videokazettákat és DVD-ket helyben megnézheted. Kölcsönözheted a számodra szükséges könyveket.

Tanórákon is részt veszel majd a könyvtárban. Könyvtárhasználatot tanulsz, vagy más tantárgyi órára kerül majd sor.

Hol találod a könyvtárat?

Az új épületben a pince szinten.

Mikor találod nyitva?

Tanítási időben, az alábbiak szerint:

HÉTFŐ KEDD SZERDA CSÜTÖRTÖK PÉNTEK
7.30-14.30 7.30-14.30 7.30-14.30 7.30-14.30 7.30-12.30

Kivéve, ha a következő feliratot látod a bejáraton, hogy “Óra van, kérlek kicsöngetésig ne zavarj”, függetlenül a nyitvatartási rendtől.Hogyan veheted igénybe a könyvtári szolgáltatásokat?

Díjmentesen, a könyvtári rend betartásával, a teljes tanév ideje alatt. A könyvtár rendjéhez nemcsak az olvasóterem rendje, hanem a kölcsönzési határidők betartása is hozzátartozik.

Mire ügyelj, ha az olvasóteremben vagy?

Ne zavard mások munkáját (hangoskodással, csapkodással). Ennivalót ne hozz magaddal a könyvtárba. Táskádat tedd a kijelölt polcra, az asztalokhoz csak a könyvtári munkádhoz szükséges eszközöket vidd.

Beiratkozás az első kölcsönzés alkalmával történik.

Üdvözlettel:

Kapitány Gertrud

könyvtáros